Първата „Царица на Августиада“ е 18- годишната Антония Дойчева

18-годишната старозагорка Антония Дойчева бе избрана за първата „Царица на Августиада”, съобщи Радио Стара Загора. През следващата една година абитуриентката в Търговската гимназия, „Княз Симеон Търновски“ и нейните подгласнички ще бъдат лицето на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада”, който се провежда за пета поредна година в Стара Загора.

avgustiada
В тазгодишното 5-то издание на форума, който отново се провежда в залата на Регионалния исторически музей, участват общо 37 винарски изби и кулинарни фирми.  Всички, които посетят залата освен, че могат да опитат от най-различни видове вино, то и ще могат да гласуват за най-доброто от тях. В неделя ще бъдат отличени и избите представили своето вино. Всяка година по време на Фестивала се акцентира върху част от културната история на Стара Загора. Като част от програмата на фестивала се проведе и научна конференция посветена на Средновековното културно наследство на Стара Загора.

„Всяка година се стараем да надграждаме и да обогатяваме Фестивала. Новото тази година е изборът на „Царица на Августиада“. Надявам се, че конкурсът ще се превърне в запазена марка на Стара Загора”, заяви Галина Нифору, съорганизатор на Фестивала.


image0 (9K)