Първан Симеонов: Предсрочни избори са възможни, но след европредседателството

„Евентуален проект на Слави Трифонов може да размести политическите пластове“, смята политологът.

[ad id=“263680″]

„Не знам дали ще има политическа буря, но има шансове на проекта на Слави Трифонов да размести плановете“. Това заяви политологът и директор на „Галъп“ Първан Симеонов в интервю за сутрешния блок на Bulgaria ON Air.

„Трифонов хвърля мост към десните хора. Говори за промяна в съдебната система, дори за Емил Кошлуков. Той отправя послания навсякъде“, обясни Симеонов. По думите му Трифонов се опитва да бъде иновативен с провеждането на кастинг за политици.

„Така започнаха страшно много проекти, единственият, който успя да се задържи е Борисов, всички други минаваха и заминаваха. Напълно възможно е и тук да имаме едно избухване и после разочарование, но е прекалено рано“, подчерта политологът.

„В науката това се нарича популизъм. Такива външни хора, успели на различни места по света, са идвали и преди в политиката ни. Прекрасно е, че има енергия, но би било тъжно, ако след 20 години пак търсим нови хора. Външните хора винаги са обаятелни. Пример за това са Симеон Сакскобургготски, Кристалина Георгиева и други“, коментира още той.

[ad id=“218001″]

Първан Симеонов коментира и изкрите между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ – политическите субекти в управляващата коалиция. Според него многото на пръв поглед несъгласия и разминавания в управляващата коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ по-скоро показват, че тя е стабилна. Според политолога по този начин патриотите напомнят кои са. Първанов Симеонов обаче е категоричен, че не може да се продължи дълго време с трупането на това напрежение.

„Когато започнат да си позволяват директно да поставят условия на Борисов, това означава, че те знаят, че той няма къде да ходи, няма как да отиде на избори“, сподели Първан Симеонов в студиото на „България сутрин“.

По думите му предсрочни избори са възможни след края на европредседателството ни.

 

[ad id=“218548″]

„Всичко е възможно, но няма обективна обществена поръчка, първо голямата част от обществото не ги иска, второ икономиката е сравнително добре и се възприема по-добре от хората. Това, което обаче е на лице е повишаване на напрежението“, е мнението на Първан Симеонов. Според него привидната стабилност не може да отмени търсенето на нови възможности.

Според Първан Симеонов 2017 година е била „една от най-ключовите години и вече все повече България намира място на международната сцена“.


image0 (9K)