Първанов: Управляващи и опозиция да се обърнат към вътрешните проблеми!

„Председателството свърши и управляващи и опозиция трябва да се обърнат към вътрешните проблеми на българите, което АБВ прави отдавна.“ Това каза основателят на АБВ и президент на Република България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов по време на четвъртия рожден ден на партията, предаде агенция „Фокус“.

[ad id=“225664″]

Президентът (2002 – 2012 г.) критикува предложението на БСП за отмяна на депутатската ваканция и намаляване на депутатските заплати. Тези идеи бяха инициирани от лидера на БСП Корнелия Нинова, която Първанов не споменава по име.

„Аз не съм сиромахомил, аз съм против тези изхвърляния на един лидер на опозиционна формация по-малко да получават депутатите, да не почиват. Аз не искам депутатите да бъдат бедни, а хората, за които те работят да живеят по-добре“, заяви Първанов. БСП внесе и проекторешение за отмяна на ваканцията на Народното събрание.

„Може би съвсем символично се пошегувах, че на деня, в който младите празнуват Джулай Морнинг, ние посрещаме изгрева с надеждата, че нещата могат да се случат и по-добре за нас. В тези няколко месеца, в които депутатите и другите партии ще си съберат куфарите, ще отидат на море и планина, АБВ ще работи“, каза Първанов, като добави, че не казва това с популистки оттенък.

[ad id=“263680″]

Създаването на АБВ беше процес, а не еднократен акт, коментира Първанов по време на честването в столичния парк „Заимов“ на четвъртия рожден ден на партията. „Трудното тепърва предстои, защото всички онези задачи в името на които създадохме гражданското движение и партия АБВ остават къде повече, къде по-малко нерешени“, допълни Георги Първанов.

„Ако трябва да говорим за създаването на АБВ то е процес, а не еднократен акт. Някои от вас сигурно си спомнят 11 ноември 2010 г., когато нещата стартираха с една дискусия, която многозначително назовахме „България на другия ден“, поясни Първанов.

Той обясни, че тази дискусия е произвела много стратегически идеи, намерения и политики. „Но не сме си свършили работата. Нека да си го кажем. Успяхме да реализираме много неща в законодателната дейност на парламентарната група“, каза той и поясни, че тази дейност трябва да се оцени позитивно.

Първанов допълни, че АБВ е успяла да наложи на тогавашното правителство редица стъпки в сферата на сигурността, образованието и науката.

[ad id=“236993″]

„Успяхме и да наложим онази политика в енергийния сектор, която е печеливша не само за българската енергетика, а за потребителите, за хората. Това е заслуга и победа на АБВ“, допълни той.


image0 (9K)