Пълният с подаръци бус на „Приятели, помагайте!“ отново е в Стара Загора

Благодарение на учителка си от началния курс, 12-годишният Георги от 5Б клас, получи подаръци от платформата „Приятели, помагайте!“, благодарение на г-жа Веселина Симанова – учител в V ОУ „Митьо Станев“-Стара Загора, която е подала сигнал до основателя на платформата Лео Кадели.

Тази прекрасна жена, така я определя самият Лео Кадели, поискала помощ за неин бивш ученик, за когото нямало да има Дядо Коледа. Разбира се, че на минутата беше решено да му помогнем и това стана факт, разказва Лео. Двамата с още един доброволец (Лукан Геров от София) са донесли през декември 2019 г. кашон с лакомства, подаръци и чисто нов таблет за Гого.
В него видяхме една уникална детска, щастлива усмивка, усмивка, която неговата учителка не беше виждала от години. Малкият се обърна към нея с думите „Г-жо, благодаря Ви за всичко, което правите за мен!“. На нас доброволците ни стана много мило и мъчно, че това дете в нужда е възпитано толкова добре, а мъчно заради това, че има деца в подобно положение без Коледа, без топъл обяд в училище, а някои и без родители. Прегърнахме го и му обещахме, че отново ще се видим, разказва за срещата Лео.
Георги има учебници и топъл обяд благодарение на тази госпожа, на неговия учител и родителите на другите деца. Майката и бащата на Георги са със заболяване, с много малки пенсии и ужасно скъпи лекарства, ни запозна по-подробно със случая Лео. На тръгване той обещава на детето, че ще бъдат до него заедно с другите добротворци от „Приятели, помагайте!“.

И така се и случва. Вчера бусът на платформата отново дойде пълен с подаръци и храна в Стара Загора, където освен Георги, зарадвано беше и още едно дете – Пламена. Имаше радост и за друго момиченце от Столетово.

Платформата „Приятели, помагайте!“ има над 52 000 последователи – хора активно участващи в правенето на добро. Още хиляди са и по света, защото доброто е най-хубавото нещо, което може да направи всеки от нас!


image0 (9K)