Пълен фарс! Убиец пя песен на Лили Иванова в съдебната зала.

Убиец изрецитира в съдебната зала стихотворението на Павел Матев „Заклинание“, преродено по-късно в песен от Лили Иванова. Ивайло Булгуров избра този нестандартен начин, за да убеди председателя на Окръжния съд Веселин Хаджиев, че е осъзнал вината си и заслужава да излезе по-рано от Пловдивския затвор. До драматичната постъпка се стигна по време на делото, в което магистратите разгледаха предложението на специална комисия с участието на психолози, прокурор, както и началника на Пловдивския затвор Божил Иванов за условното предсрочно освобождаване на Ивайло Булгуров, както и още 13 лишени от свобода, съобщава „Марица“.“От началото на пребиваването му в Пловдивския затвор Булгуров спазва вътрешния ред, много пъти е изявявал желание да работи, дори на доброволни начала, общува с определен кръг лишени от свобода, изтърпял е близо 6 години от наказанието“, мотивира предложението на администрацията шефът на затвора Божил Иванов.

„Съжалявам за грешката си, всичко, което правех досега през последните години, е заради вярата ми да се върна в цивилизацията“, каза Ивайло Булгуров. Той е осъден заради битово убийство, извършено след пиянски скандал със съквартиранта му. Заяви в съдебната зала, че още веднага след инцидента е осъзнал какво е станало и много съжалява. На въпроса на съдия Хаджиев: Как ще ме накарате да повярвам в това?, Булгуров отговори: С едно стихотворение на Павел Матев. И започна да рецитира:

И тъй започвай отначало!
Освободеният ти дух
да включи в единно цяло
и ум, и зрeние, и слух.

И тъй започвай отначало,
защото вече си узнал,
че в огъня се получава
най-благородният метал.

От вълнение Булгуров на места спираше да рецитира думите, които композиторът Александър Йосифов превърна в песен на Лили Иванова. След това добави: „Моля да повярвате, че съм преминал своята Голгота, през Чистилището и съм се осъзнал“.
Съдия Хаджиев уважи искането за условно предсрочно освобождаване от остатъка от наказанието му в размер на 1 г. 9 месеца и 1 ден. Наложена му беше и два пъти седмично да се среща с пробационен служител. На излизане от залата му каза: „Да се надяваме, че сте си взели поука, защото от един нелеп битов инцидент във вашия случай се стига до най-бруталната намеса – отнемане на човешки живот“.

Вчера съдиите разгледаха общо 14 предложения за предсрочно освобождаване на осъдени, които са изтърпели повече от половината от наложеното им наказание лишаване от свобода, имат примерно поведение и са дали доказателства за своето поправяне.

С пробационна мярка бе пуснат условно предсрочно и Ивайло Маринов, осъден за извършени кражби и грабежи. „Ако може да ме пуснете да създам семейство и деца“, каза в последната си дума пред съда Маринов. Съдът му разясни, че ако през следващите 1 г. 2 месеца и 1 ден извърши ново престъпление, ще излежи в затвора и този срок освен евентуалната нова присъда.

Георги Шопов, осъден на 5 години за грабежи, нямаше късмета да излезе по-рано на свобода, въпреки че майка му и гаджето му Габриела дойдоха в съдебната зала да му кажат, че го чакат. „Обичам те“, успя да му каже приятелката му, която избухна в сълзи, като разбра, че Шопов остава зад решетките. Според съда поведението му е колебливо, а затворническите психолози смятат, че рискът от рецидив е висок. Шопов ще трябва да излежи наложеното му наказание до края.

http://BNews.bg


image0 (9K)