Путин уволни двама полицейски генерали заради случая „Иван Голунов“

Руският президент Владимир Путин е уволнил днес двама генерали от полицията, въвлечени в дискредитиращ криминален случай с журналист, който вчера предизвика масов протест и арести в Москва, предават Ройтерс и БНР.

Разследващият журналист Иван Голунов от сайта „Медуза“ бе задържан в руската столица миналата седмица и обвинен в опит за продажба на наркотици. Обвиненията обаче бяха свалени във вторник в рядък обратен завой за властите пред лицето на сериозни критики от страна на медии и политици.

Тогава вътрешният министър Владимир Колоколцев обяви, че ще поиска от президента Владимир Путин уволнението на двама висши полицаи от московското управление.

„Реших да поискам от президента Владимир Путин да уволни началника на полицията за Западна Москва генерал-майор Андрей Пучков и ръководителя на отдела в московската полиция за контрол над наркотиците генерал-майор Юрий Девяткин“, уточни министърът.

Репортер на независимия новинарски сайт „Медуза“, бе задържан в четвъртък в Москва за притежание на 4 грама от дизайнерската дрога мефедрон, а при обиск в квартирата му били открити още 5 грама кокаин. Той отрече наркотиците да са негови.

Свързани текстове:

Разследващ журналист е задържан и бит в Москва

Отпаднаха всички обвинения срещу руски журналист, задържан и бит от полицаи

 

 


image0 (9K)