Путин се опитва да подкопае западните ценности, категорична е Тереза Мей

Британският премиер Тереза Мей отправи остри нападки по адрес на руския президент Владимир Путин, в момента, когато той преговаряше с американския си колега Доналд Тръмп

[ad id=“225664″]

Британският премиер Тереза Мей отправи остри нападки по адрес на руския президент Владимир Путин, в момента, когато той преговаряше с американския си колега Доналд Тръмп, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Днес в парламента на Обединеното кралство Мей заяви, че руското ръководство участва в опити да бъдат подкопани западните ценности на редица фронтове. Тя заяви, че Русия е използвала смъртоносно нервнопаралитично вещество на британска територия, и осъди това, както и закрилата на Москва за сирийското правителство, подкрепата за Иран и разпространяването на „зловредни фалшиви новини“ в промишлени мащаби.

[ad id=“263680″]

Мей каза, че „приветства“ срещата на върха, но добави, че иска да види промяна в действията на Русия. Речта й имаше за цел да запознае парламента с резултатите от срещата на върха на НАТО миналата седмица, която беше доминирана от призивите на Тръмп към съюзниците да харчат повече за отбрана.

Британският премиер подкрепи това виждане и призова разходите да бъдат увеличени.


image0 (9K)