Путин разказа как смятал да стане таксиджия (видео)

През 1996 г. настоящият президент останал без работа след загубата на Анатолий Собчак на изборите за губернатор на Санкт Петербург

[ad id=“225664″]

Руският президент Владимир Путин разказа как по време на бандитските времена през 90-те години на миналия век е спал с оръжие под възглавницата. Освен това, след загубата на Анатолий Собчак на изборите за губернатор на Санкт Петербург през 1996 г. Владимир Путин обмислял варианта да стане таксиджия.

Неизвестните факти от биографията на президента стават ясни във втората част от документалния филм на режисьора Андрей Кондрашов „Путин“, който днес бе качен в социалните мрежи.

[ad id=“263680″]

„На вилата си лягах да спя с пушка-помпа в леглото, това е истина. Такива бяха времената. Който сам се пази, и Господ го пази“, разказва Путин, говорейки за времената на „Бандитския Петербург“.

Президентът обяснява, че в разказите за 90-те години на ХХ век има много измислици, но като цяло ситуацията е била „бойна“.

Путин, който по това време е оглавявал комисията по външни работи на петербургското кметство, подал оставка и практически останал без работа. Именно тогава той сериозно обмислял възможността да забочне работа като таксиджия, признава държавният глава.

[ad id=“236993″]

„Какво да се прави? Нямаше къде да започна работа. Честно казано, мислех си, че мога да започна работа като таксиджия. Не се шегувам, нямаше друг изход, имахме две малки деца“, признава президентът и обяснява, че когато му предложили да се премести в Москва и да се занимава с юридическите въпроси в администрацията на президента се съгласил.

Путин добавя, е благодарен на тогавашния шеф на администрацията на президента Елцин – Павел Бородин, който го поканил на работа, макар че никак не му се напускал Петербург.

[ad id=“236999″]

„Аз съм коренеяк ленинградчанин. Нямах никакво желание да се местя, но така се стекоха нещата“, обобщава руският държавен глава, който тази седмица вероятно ще остане на тази най-висок длъжност за четвърти път.

https://www.youtube.com/watch?v=YI43tQx4hos


image0 (9K)