Путин публично огласи важно събитие от личния си живот

„Броят на бедните в нашата страна се увеличи“, каза днес президентът на Руската федерация. Той отговори в ефир на въпроси на руски граждани в рамките на традиционното годишно излъчване на „Пряка линия с Владимир Путин“.

„Този процес започна през 2014 година и към днешна дата бедните са около 13,5% от населението на нашата страна“, допълни руският президент. Той обаче посочи, че руската икономика е излязла от рецесията. През последните три тримесечия икономиката на Русия била отбелязала ръст. Путин посочи, че има увеличение при кредитирането и при продажбите на автомобили. „Това е признак за възстановяване на стопанството“, смята президентът на Русия.

„Наскоро станах дядо за втори път“, каза още Путин. „Аз не искам тези деца да бъдат като някакви принцове. Искам те да пораснат като нормални хора“, допълни той и обясни, че поради това не говори често за семейството си.

На въпрос готова ли е Русия да живее в условия на санкции цяло десетилетие, Путин отговори, че историята на страната показва, че руснаците са живели в условия на санкции почти през цялото време на съществуването си .

„Ако не беше Крим, щяха да измислят нещо друго за сдържане на Русия“, отбеляза той. Владимир Путин изтъкна, че санкциите имат и плюсове, тъй като подтикват руснаците да „включат по-интензивно мозъците, ресурсите и талантите“.

„Ние реално имаме ръст на производството в такива сложни области като радиоелектроника, ракетостроене, фармация, тежко машиностроене и други области“, подчерта руският държавен глава.

В отговор на въпрос на американски гражданин руският президент заяви, че нито той, нито неговите съграждани смятат САЩ за враг. „Нашите държави се сражаваха рамо до рамо по време на световните войни“, каза той. Путин допълни, че Москва и Вашингтон може да се сътруднича в областта на ядреното разоръжаване. „Ние може да започнем и с диалог“, посветен на проблемите на опознаването на околната среда“, посочи стопанинът на Кремъл.


image0 (9K)