Путин: САЩ налага санкции на Русия, за да я съсипе. А това вреди на американския бизнес

„Тази политика е погрешна и нанася вреда не само на руско-американските отношения, но и на американския бизнес, защото дава възможност да се освободи място за конкурентите му на руския пазар“, смята държавният глава

[ad id=“225664″]

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че санкциите срещу Русия не са свързани с „митичната намеса“ на изборите в САЩ, а от желание развитието на Русия да бъде спряно, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

„Санкциите изобщо не са свързани с някаква митична намеса на изборите в САЩ от страна на Русия. Те са свързани с желанието Русия да бъде сдържана, да се спре развитието ?“, заяви Путин.

[ad id=“236993″]

Той подчерта, че политиката на сдържане носи периодичен характер и се води вече десетки години. Той отбеляза, че такава политика е погрешна и нанася вреда не само на руско-американските отношения, но и на американския бизнес, защото дава възможност да се освободи място за конкурентите му на руския пазар.

Путин заяви, че страната му е готова и занапред да води диалог по ядреното разоръжаване след края на действието на договора СТАРТ-3, но с отчет на появилите се пир нея системи за въоръжение, способни да заобикалят системите на ПРО, снижаването на количеството балистични ракети и бойни глави вече няма да бъде толкова критично.

[ad id=“236999″]

Путин поясни, че Русия е „съгласна да съкращение на носителите или на бойните глави“. „Но сега, когато имаме оръжие, което лесно преодолява всички системи за ПРО, за нас не е толкова критично снижаването на броя балистични ракети и бойни глави“, допълни той.

На въпроса дали новите видове оръжия ще станат част от новите преговори за намаляване на стратегическите офанзивни оръжия, Путин заяви, че „от гледна точка както на броя на носителите, така и на броя на бойните глави, които могат да бъдат поставени върху тях или ще бъдат поставени, разбира се, трябва да бъдат включени в общата сметка“.

[ad id=“237001″]

Според руския държавен глава големите страни не трябва да се заплашват взаимно, а да обединят усилие в борбата срещу тероризма.

„А за да се защитят от ударите на терористите, големите държави не трябва да представляват заплаха една за друга, а да се обединят срещу него“, заяви Путин по време на интервю пред западни медии.


image0 (9K)