Путин и Меркел обсъдиха Сирия и „Северен поток 2“

Руският президент Владимир Путин разговаря днес по телефона с германската канцлерка Ангела Меркел за ситуацията около Сирия и тръбопровода „Северен поток 2“, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

[ad id=“225664″]

Путин е казал на Меркел, че предвожданите от САЩ въздушни удари в Сирия са нарушили международното право и са навредили на мирния процес.

„Обсъдено беше изострянето на обстановката в Сирия и около нея. Президентът на Русия отново подчерта, че действията на групата западни страни, извършила акт на агресия срещу Сирийската арабска република, грубо са нарушили нормите на международното право, включително устава на ООН, и сериозно са навредили на процеса на мирно уреждане на сирийската криза“, заяви Кремъл, цитиран от БТА.

[ad id=“263680″]

Путин и Меркел са изтъкнали „важността от провеждане на обстойно и обективно разследване от намиращата се в Сирия мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)“.
„И двете страни изразиха готовност да съдействат за възобновяване на политическо-дипломатическите усилия по сирийския въпрос . . . и да продължат двустранните контакти в тази връзка“, заяви Кремъл.

[ad id=“237001″]

Путин и Меркел също така са обменили мнения по въпроси, свързани с изпълнението на проекта „Северен поток 2“.


image0 (9K)