Путин иска Русия да е по-въоръжена !

Руският президент Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на страната, включително да се съкрати времето при разгръщането на военни звена, съобщават руски медии.

„Голяма е значимостта на сухопътните сили заедно с авиацията и военноморските сили във военните конфликти. Задачата ни е да им доставим най-добрата техника, модерно оборудване и значително да засилим бойните им възможности“, поясни Путин.

„Мобилността е един от основните показатели за ефективността на сухопътните сили при прехвърлянето на войници на големи разстояния и тяхното бързо дислоциране“, каза той и призова това да се осъществява по-бързо.

По-рано Владимир Путин заяви, че модерните многоцелеви изтребители МиГ-35 имат добър потенциал за износ.

„Този самолет вече има добър потенциал за износ. Имам предвид, че другият самолет МиГ-29 активно се използва в повече от 30 държави“, изтъкна Путин във видеоконферентен разговор с корпорацията „МиГ“ във връзка с началото на изпитателните полети на самолета.

Вероятно искането за по-въоръжена Русия е отговор на един от приоритетите на Тръмп публикуван в сайта на Белия дом относно външната политика:

 След това, ние ще възстановим американската армия. Нашият флот се е свил от повече от 500 кораба през 1991 г. на 275 през 2016 г. Нашите военновъздушни сили са с приблизително една трета по-малко, отколкото през 1991 г. Президентът Тръмп се ангажира да обърне тази тенденция, защото той знае, че американското военно господство не трябва да бъде поставяно под въпрос.

Повече по тези приоритети четете ТУК


image0 (9K)