Путин за Кремълския списък на САЩ: Кучетата лаят, керванът си върви

По време на срещата държавният глава се пошегува, че е „обиден“ заради изключването му от Кремълския списък на Министерството на финансите на САЩ

[ad id=“263680″]

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин изрази увереност, че е необходимо да се мисли повече за страната, отколкото за Кремълския списък на САЩ, тъй като „кучетата лаят, керванът си върви“, предава TACC, цитирана от „Фокус“.

„Това, което като цяло искам да кажа, не е за списъка [на Министерството на финансите на САЩ], а по тази тема: ние с вас трябва повече да мислим за себе си, за нашата икономика, селско стопанство, трябва да се занимаем с подкрепата за експорта, здравеопазването, образованието, отбранителните способности“, подчерта руският президент в рамките на среща със свои застъпници за предизборната кампания за президент на Русия.

Съгласно думите му „тогава ще бъде осъзнато, че няма никакъв смисъл да се съставят каквито и да било списъци“.

„Това е основното, с което трябва да се занимаем, да се ръководим от известната максима – кучетата лаят, керванът си върви“, призова Путин.

[ad id=“218548″]

По време на срещата Путин се пошегува, че е „обиден“ заради изключването му от Кремълския списък на Министерството на финансите на САЩ.

Президентът отговори на генералния директор на компанията „Ашманов и партньори“ Игор Ашманов, експерт в сферата на информационните технологии и негов застъпник за вота, който го попита за отношението му към списъка, като отбеляза, че самият Путин не е в него.

„Чуй ме, обидно е“, заяви Путин, имитирайки кавказки акцент, под бурния смях на залата.

[ad id=“236480″]

Същевременно руският президент отбеляза, че засега Москва ще се въздържи от предприемането на ответни мерки. „Очаквахме този списък и – няма да крия, бяхме готови са предприемем ответни мерки, при това сериозни, които биха свели до нула нашите отношения. Засега ще се въздържим от подобни действия“, подчерта Путин.


image0 (9K)