Путин е изразил желание да преговаря с Украйна

Руският президент, Владимир Путин, е заявил, че Русия се надява да види Украйна като надежден и стабилен партньор и ще направи всичко по силите си, за да се реализира тази цел.

„Ние искаме Украйна да се развива като независима, самоуправляваща се, силна в икономиката и във всеки друг сектор. Русия се нуждае от надежден и стабилен партньор. Това е напълно в съответствие с националния ни и обществен интерес „, – е потвърдил Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти.

Руският лидер е уверил, че Москва ще направи всичко възможно, за да се постигне тази цел, обаче, решенията на основните проблеми остават в компетентността на Киев.Той акцентира на това, че неговата страна не влияе по никакъв начин на икономическото и политическото развитие на Украинската република. Путин е дал като пример евентуалните промени в Конституцията на Украйна, закона за амнистията и др.
Путин е заявил, че Русия е готова да продължи всякакви контакти с Украйна, за да се постигне положителен резултат.
Москва е показала готовност да възобнови преговорите с Петро Порошенко, както и тези в „Норман формат „(Русия, Франция, Германия, Украйна).

Руският президент е заявил, че станата му е готова да създаде условия за процеса на преговори и да участва в него като гарант на споразуменията, които ще бъдат постигнати.

ПРЕВОД: ЗАРАТА


image0 (9K)