Пуснаха нередактирания вариант на интервюто на Бенатова с ген. Мутафчийски

ТВ 1 публикува немонтирания разговор на Миролюба Бенатова с началника на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски“, който предизвика буря в социалните мрежи.

В него ген. Мутафчийски избухна гневно с думите: „Очаквам да измрат много хора. Яко да измрат!“ и напусна студиото. Тези негови думи се завъртяха и в медии, и в социални мрежи.

„По време на предаването Алтернативата, излъчено на живо на 14 май 2020 г. по ТВ1, ви обещахме, че ще имате възможност да видите целия разговор между ген. Венцислав Мутафчийски и Миролюба Бенатова, качен на каналите ни във фейсбук https://www.facebook.com/tv1bulgaria и YouTube https://youtu.be/fydepD8mAUo… Професионалистите знаят, че телевизионните формати, предполагат краткост и по тази причина интервюта, взети на запис винаги подлежат на съкращение, но съкращенията не предполагат манипулация. Такава в излъчения материал няма, а съдържанието е част от авторската работа на журналиста“, обявиха от телевизията.

„ТВ1 и екипът на предаването Алтернативата, застават зад излъчения видеоматериал, чието съдържание отговаря на журналистическите стандарти. Забавянето на предоставянето на целия разговор е по технически причини, за което екипът на ТВ1 се извинява на публиката“, пишат още от телевизията.

Вижте видеото на страницата ни във Фейсбук


image0 (9K)