Пускат Димитровградския пазар на 24-ти май. По-добре да не търсим символика в датата и събитието

На 24 май-неделя пазарът в Димитровград ще работи. Това е пробно пускане на тържището, съобщи кметът на община Димитровград Иво Димов, пише haskovo.live

С негова заповед най-голямото стоково тържище в Южна България ще отвори на 24 май от 7 до 14 часа. Условието е : спазване на всички противоепидемични мерки, категоричен е Димов.

Задължително за търговците е да са със защитни маски за лице или защитен шлем, да извършват дезинфекция на обектите си и да поставят на видни места дезинфектанти, да следят и да предотвратяват струпване на хора пред и в обектите си.

На първо време целта е пазарът в Димитровград да отвори поетапно. Ако всичко е наред, следваща седмица ще се въведе нормално пълно работно време за търговците. Ще се следи обаче епидемичната обстановка в страната и в региона.

“Разбирам търговците, че очакват пазара да заработи, два месеца и половина бе затворен- това не е никак малък период. Моето мнение е, че трябва да бъдем достатъчно внимателни, защото опасността не е преминала”, коментира Димов.

Той е провел срещи с РЗИ и комисията по пазари и тържища, на която е било обсъдено отварянето на тържището. От Здравната инспекция препоръчват спазване на всички противоепидемични мерси, а комисията е настоявала тържището да заработи.

Пет екипа на полицията ще следят за спазване на мерките за биосигурност и за реда на пазара.


image0 (9K)