Пулев няма да се боксира за световната титла

Кубрат Пулев остана извън сметките за титлата в тежката категория във версия WBA.

[ad id=“225664″]

Това стана ясно, след като поясът беше изненадващо разигран в събота вечерта в мача между германеца Мануел Чар и руснака Александър Устинов на гала вечер в Оберхаузен.

Мачът беше обявен за двубой за короната само два дни преди провеждането му, а победителят Чар ще се бие вместо Кобрата с пуерториканеца Фрес Окендо. Първоначално се знаеше, че Пулев ще се боксира с Окендо в началото на 2018 година в Чикаго, но тази възможност отпада.

Иначе нанесе втора загуба в кариерата на Устинов. Първата и единствена до този момент беше от нашия Кубрат Пулев. Устинов игра добре в първите два рунда, но след това Чар взе инициативата и контролираше мача, а ударите му бяха по-точни. В седмия рунд Чар разтърси Устинов, но руснакът оцеля и сам мина в настъпление.

[ad id=“263680″]

В осмия рунд Чар успя да свали руснака на ринга, но веднага прозвуча гонга и той не успя да довърши започнатото. До края двубоят премина в спокойно темпо и в крайна сметка съдиите единодушно дадоха победата на Чар, след като записаха във фишовете си 115-111, 116-111 и 115-112.

Пропада втори мач на Пулев за титла. След контузия той не успя да излезе срещу Антъни Джошуа през октомври.

Според запознати Пулев обмисля друга опция, която пази в тайна. Той все още не е напълно възстановен и тренира леко в София. Българинът остава претендент за пояса в IBF, но до нов мач с Джошуа ще е много трудно да се стигне в близко бъдеще.
Източник:dunavmost.com


image0 (9K)