Публично с „калашник“ разстреляха боса на гръцката мафия

Предполагаемият бос на гръцката мафия Василис Стефанакос беше разстрелян в калашник в Атина, съобщи вестник „Български новини“, цитиран от 24часа.

[ad id=“263680″]

..

Той бил надупчен на решето с 20 куршума. Демонстративното публично убийство на познато лице от нощния живот на Гърция изправи на нокти полицията и обществеността. По първоначални данни малко след 19 часа в Атина на булевард „Атинон“ в квартал Хайдари, където се намират офисите на компанията му и автокъща, която държи с брат си, двама мъже с мотор застигнали колата, в която се намирал Василис Стефанакос, и стреляли с автомат „Калашников“, след което избягали. Районът на убийството е отцепен, струпани са полицейски патрули.

Стефанакос излезе преди година и половина от затвора, където лежа 9 години. Той не е случайно име в гръцкия ъндърграунд, особено през последните две десетилетия, когато се появиха нови лидери от предишните „цивилни“ мафиотски войни. Много полицейски служители го смятат за бос на третото поколение на гръцката мафия. Бил е в списък с 44 заповеди за арест за изнудвания и други престъпления, издадени през лятото на 2006 г.

[ad id=“263680″]

..

През януари 2007 г. Стефанакос се е опитал с помощта на двама полицейски служители да си издаде нова лична карта с латински букви от Отдела за сигурност в Санкт Петербург. Арестуван е през януари 2008 г. в близост до дома му в квартал Хайдари. Тогава е осъден на 21 години и три месеца затвор за убийство, за което се твърди, че е извършено на 26 август 2006 г. от Алкет Ризай в кафене в район Перистери, както и за морален подбудител на бягството от затвора Коридало на Ризай и Палайокоста.

Осъден е и през декември 2006 г. на 14,5 години затвор за контрабанда. През 2016 година Василис Стефанакос пребива в затвора бившият гръцкия военен министър Цохадзопулос, който излежава присъда за укриване на данъци и подкупи при военни доставки, припомня изданието.

[ad id=“218001″]

..

Законът „Параскевопуло“ бе публикуван в Държавен вестник на 27 април 2015 година и до 14 декември 2015 според официалните данни по него правителството на Ципрас освободи от затвора около 1800 души. Затворниците бяха пуснати въз основа на един от трите закона, действащи в комбинация и отнасящи се до хора с ниски присъди (от 3 до 5 години), с висок процент инвалидност, излежали 3/5 от присъдата си, непълнолетни или чужди граждани.

Източник: http://www.faktor.bg  Снимка: в.Български новини

 


image0 (9K)