Публично обсъждане за поемане на дългосрочен дълг прави Община Казанлък на 15 май

ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА НАМЕРЕНИЕ ЗА ПОЕМАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ОБЩИНСКИ ДЪЛГ ОТ ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг, Кметът на Община Казанлък кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обсъждане за намерение за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на кредит от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове”, предназначен за изпълнение на инвестиционен проект.
Публичното обсъждане ще се проведе на 15.05.2019 г. от 17:30 часа в Зала № 6 в сградата на Общинска администрация – Казанлък.
Средствата по кредита ще се използват в комбинация с безвъзмездна финансова помощ за реализацията на проект „Светът на траките“ по процедура № BG16RFOP001-6.002 „Развитие на туристически атракции“ в рамките на приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Максималният размер (стойност) на дълга е до 2 млн. лева. Индикативният общ срок на дълга (вкл. гратисния период) е до 192 месеца, с възможност за предсрочно погасяване.
Начинът на обезпечение на кредита е чрез учредяване на особен залог по реда на ЗОЗ върху настоящи и бъдещи вземания на Община Казанлък на парични средства (собствени приходи) на общината, по чл. 45, ал. 1, т. 1 от Закона за публичните финанси.
Писмени предложения и становища ще се приемат в деловодството на Община Казанлък и на електронен адрес mayor@kazanlak.bg .


image0 (9K)