Психолог ще работи с 6-годишното дете, застреляло мъж

До часове решават мярката на Лазар Влайков, собственик на оръжието

В четвъртък вечерта в заведение в село Виноградец компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол, чичото на момченцето – Лазар Влайков, който е и председател на общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие. Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

[ad id=“236993″]

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения, съобщава NOVA.

[ad id=“225664″]

Собственикът на оръжието – Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията заради различни провинения. Първият път попада в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път – защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

Лазар Влайков е задържан за 24 часа. До часове ще стане ясно дали прокуратурата ще удължи ареста му.


image0 (9K)