Психично болен пасажер предизвика паника и върна самолет от полет

Заради психичноболен пътник, който заплашил да взриви бомба и напирал към пилотската кабина, лайнер на Малайзийските авиолинии се наложи да се върне на летище в Австралия, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

Самолетът излетял от Мелбърн до Куала Лумпур, като 25-годишен пасажер напирал да влезе в пилотската кабина, стискайки здраво електронно устройство, и предизвикал паника.

Мъжът всъщност не носел бомба и бил озаптен от пътниците и екипажа. Полицията не разглежда инцидента като терористичен. Няма пострадали пътници.

25- годишният мъж бил превъзбуден и заплашвал да взриви самолета. Полицията похвали смелостта на пътниците и екипажа, които успели да завържат мъжа на една седалките с колани.

Самолетът се върнал на летището в Мелбърн около 30 минути след излитането. Въоръжени полицаи с полуавтоматично оръжие и бронежилетки извели мъжа от самолета.

„Смятаме, че той страда от психическо заболяване и във връзка с това разследването продължава“, заяви старши полицейски офицер Тони Лангдън.

Какъв вид устройство е държал мъжа, полицията не е съобщила, но е уточнила, че не е било нещо необичайно или опасно.

Инцидентът със самолета на Малайзийските авиолинии ще бъде разследван и от авиокомпанията и летищните власти.

Източник: dir.bg

[ad id=“222951″]


image0 (9K)