Психиатър: Магнитните бури могат напълно да преобърнат деня ви, дори да сте здрави!

През тази седмица можем да почувстваме ефекта на слънчевите изригвания, които въпреки че се получават на огромно разстояние от нас, оказват своето влияние. То се изразява в промяна на магнитното поле на Земята, а това определено може да ни се отрази. Това обясни психиатърът д-р Веселин Герев.

„Обикновено човек се чувства отпаднал, по-трудно се концентрира – говорим за здрави хора, чувства едно тъпо главоболие, допуска елементарни грешки, които в работата си не би трябвало да допуска, разсеян е в действията си. Това дори може да е причина и за едно ПТП, за една трудова злополука“, каза психиатърът в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Геомагнитните бури не ни вредят, но страхът от тях – да! Д-р Герев допълни още, че магнитните бури могат да повлияят и на съня ни, но най-вече те се отразяват на хората със сърдечни проблеми. Психиатърът обясни, че в днешно време сме станали много по-чувствителни на магнитните бури, защото живеем доста по-изолирани от магнитното поле на Земята, когато сме затворени в помещение, кола или на друго място.

„Хората, които са застрашени – това са тези с психични разстройства или с кардиологични проблеми. Те трябва да пребивават тези дни повече на закрито“, посъветва д-р Герев. Силни магнитни бури докарват депресия.

По думите му най-добре е да си стоим вкъщи, зад дебелите стени, за да се изолираме от колебливото магнитно поле. То може да се отрази пък добре на хората с проблеми с паметта, ставите или с някаква склероза, защото това явление действа съдоразширяващо. Все пак д-р Герев напомни на всички с хронични заболявания, че в този период трябва да си приемат редовно лекарствата.


image0 (9K)