Проф. Румен Гечев: Няма предложение за реформа в здравеопазваето! Има лакардии

„Борисов каза, че ще даде на майките на деца с увреждания 150 млн. лв. Когато казва „добър ден“, ние си поглеждаме часовника“, каза проф. Гечев и отново напомни, че разчетите за следващия бюджет вече са готови.

[ad id=“225664″]

„Няма реформа в здравеопазването, има някакви наброски, нищо не е ясно – това го казаха специалистите в здравеопазването, застрахователите, от които се очакват допълнително пари. Ние обичаме написани текстове, къде е проектът за реформа в здравеопазването? Управляващите разтягат лакардии!“ Това заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев в ефира на бТВ.

Той коментира намеренията на управляващите да реформират здравеопазването и отговора на БСП да поиска вот на недоверие по този повод, както и подновените протести на майките на деца с увреждания заради липсата на реформи и неспазените обещания от страна на правителството и лично на премиера Бойко Борисов.

„Парите за здравеопазване изтичат чрез корумпирани схеми за продажба на лекарства от държавните болници към частните болници. Не можем да чакаме управляващите столетия, докато те се наканят да правят реформи“, каза проф. Гечев по повод забележка на водещата Цветанка Ризова. Тя отбеляза, че управляващите още не са готови цялостно с реформата в здравеопазването, а от БСП вече искат вот на недоверие по тази тема.

[ad id=“263680″]

„Цялата система на здравеопазването е абсолютна сбъркана и няма по-добър вариант от това да искаме вот на недоверие. Тези баламосвания – след месеци ще правят реформа, какво правиха досега, десет години управляваха“, продължи Румен Гечев.

В началото на разговора той професорът отговори на въпроси, свързани с протеста на хората с увреждания пред парламента.

„Няма такъв парламент в света – законите да се правят на крак от ден за ден“, възнегодува проф. Гечев и подчерта, че законопроектът е бил внесен, след което почти веднага – изтеглен.

„Таблиците на проектобюджета вече са готови, къде са парите за хората с увреждания“, попита професорът икономист. По думите му управляващите лъжат хората с увреждания.

„Борисов каза, че ще даде на майките на деца с увреждания 150 млн. лева. Когато този човек казва „добър ден“, ние си поглеждаме часовника“, продължи социалистът и отново напомни, че разчетите за следващия бюджет вече са готови.

„Управляващите правят счетоводни заблуждения, говорейки за 2 милиарда излишък. Те бавят плащанията към фирми, които са оказали услуги на държавата“, обясни соцдепутатът.

„Защо не кажат на хората, че са похарчили само 30 % от бюджета за инвестиции. Бавят плащанията. Едно говорят, друго мислят, трето правят“, повтори той.

[ad id=“236993″]

Проф. Румен Гечев коментира и думите на министъра на земеделието Румен Порожанов, че ще се помолят на търговските вериги да не вдигат цената на хляба.

„Министърът от управляващите може да отиде в „Александър Невски“ да запали една свещ. Търговските вериги не са църкви, та да им се молиш“, каза проф. Румен Гечев.


image0 (9K)