Проф. Николай Радулов: Не се работи по сигнали срещу кметове на големи градове

Според експерта по национална сигурност и бивш секретар на МВР и зам.-вътрешен министър проф. Николай Радулов прокуратурата не работи по сигнали срещу кметове на големи градове. Шумните акции срещу кметове на малките населени места създават впечатление, че кметовете на големите общини са имунизирани срещу тях, коментира той пред радио „Фокус“ във връзка с проведените акции, в резултат на които бяха арестувани кметове на регионално и общинско ниво – по-специално днес, кметът на Костенец Ради Радев.

По думите му, когато срещу кметовете на големите градове и общини се получи сигнал, по него не се работи. Експертът по национална сигурност допълни, че зачестилите акции са свързани с подобряване на имиджа на МВР и прокуратурата.

„Надявам се, че това е свързано с опита самата прокуратура да се промени, защото от международната общност, от Държавния департамент на САЩ, който излъчи доклад, от ЕК, се критикува именно работата на прокуратурата.

Всички сме убедени, че шумът и рекламните задържания имат обратен ефект. Изиграва профилактичен ефект, както може би е замислен, но не вдига рейтинга на държавните организации. Мисля, че има изкуствена вълна във времето на демонстриране на опит за въвеждане на порядък и след избора на главен прокурор, както и след общинските избори, тази вълна ще падне“, обясни експертът по национална сигурност.

Проф. Радулов обясни, че принадлежността на кметовете към различните партии подсилва ефекта, че всички са маскари, което може да доведе отлив на избирателите на следващите местни избори, като този на евровота, а това, по думите му, ще бъде в полза на големите партии.


image0 (9K)