Проф. Николай Петров пред погледите на минувачи реанимира мъж

Проф. Николай Петров  присъства на Четвъртата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“. При откриването здравният министър сподели за преживяване от вчерашния ден, при което е трябвало да помогне като лекар.

[ad id=“225664″]

Около 17:00 часа проф. Петров е видял, че има линейка пред сградата. Веднага е слязъл, за да се опита да помогне. На улицата е имало припаднал човек, на когото спешните медици са оказвали първа помощ. Мъжът е бил в критично състояние. Правили са му сърдечен масаж. Той се включва да помогне и тръгва заедно в екипа към най-близкото лечебно заведение.

По професия здравният министър е реаниматор. Линейката е пристигнала за 5 минути в пиков час, подчертал е министър Петров, предаде Novini.bg.
[ad id=“225664″]

Пациентът е откаран във ВМА. Оттам е приет в шокова зала. Започнали са действия по неговото реанимиране. Тогава министърът си тръгва. Малко по-късно, за съжаление, пациентът умира.

След преживяването проф. Николай Петров коментира, че така постъпва всеки медик. Той призова медиите: „Пишете за доброто. Хората имат нужда да чуват за добрите неща. Лошото убива“.


image0 (9K)