Проф. Михаил Константинов: С вота на недоверие опозицията показва, че е жива

„Лошото е, че едновременно ще се проведат дискусията за злощастната Истанбулска конвенция и вотът на недоверие, което показва, че поне един от двата проблема ще се неглижира“, смята анализаторът

[ad id=“263680″]

С вота на недоверие опозицията показва, че е жива. Това каза в интервю за обзорното седмично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор проф. Михаил Константинов, във връзка с внесения от ПГ на „БСП за България“ вот на недоверие срещу правителството. Той уточни, че целта на един истински вот на недоверие е да падне правителството и да бъде избрано ново.

Проф. Константинов подчерта, че ако това наистина стане, парламентът има право да излъчи неограничен брой правителства. Според политическия анализатор, обаче, е очевидно, че вотът няма да мине.

[ad id=“218001″]

„Корупцията е очевиден проблем в България. Освен това, стига с тази дума – „корупция“ – става въпрос за кражби, един човек придобива ресурс, над който няма право. Проблемът е тежък и не може да се реши с вълшебна пръчка. Аз не знам да има някакво българско правителство от Освобождението насам, при което да може да се каже, че не е имало корупция. Така че, това е тотално явление. Отново се прави поредният орган, за който не е много сигурно как ще заработи. Дебат за корупцията у нас е нужен – нищо лошо няма в това, че е по време на Европредседателството. Лошото е, че едновременно ще се проведат дискусията за злощастната Истанбулска конвенция и вотът на недоверие, което показва, че поне един от двата проблема ще се неглижира“, уточни проф. Михаил Константинов.

[ad id=“218548″]

Той коментира, че прогнозата на премиера Бойко Борисов, че ще можем да се справим с корупцията до 2-3 години, е твърде оптимистична, още повече, когато не е ясно с нивата на корупция в коя част на Европа ще се съизмерва проблемът у нас. Политическият анализатор уточни, че предстои България да изиграе важна роля за стабилизацията на отношенията на Брюксел с Анкара, а и с Берлин.

 


image0 (9K)