Проф. Божидар Димитров: Бих се върнал при определени условия в политиката

Бившият директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров би се върнал в политиката при определени условия -това заяви самият той, след като бе награден от министъра на културата Боил Банов.

[ad id=“225664″]

Проф. Димитров излезе в пенсия. През септември пред Дарик той бе категоричен, че се пенсионира като шеф на НИМ, но не и като историк.

„Обикновено хората, които са били в политиката и са излезли от нея, казват, че никога повече не биха се върнали. Аз обаче не се заричам. Бих се върнал при определени условия и при някои идеи, които имам, свързани с историята, с музейното дело, с културно-историческия туризъм и т.н. И ако се зарече този, който ще ме покани, че ще ги изпълни, бих се съгласил. Но иначе да отида просто ей така, да вися и да получавам министерска заплата, не си струва. Тя и без това не е особено голяма“, заяви проф. Димитров, цитиран от Фокус.

По време на тържествената церемония стана ясно, че залив в Антарктика носи името на проф. Божидар Димитров. Заливът Димитров е широк 6.8 км и е разположен на полуостров Велинград, на брега Греъм.

[ad id=“255238″]

Овакантеното от Димитров директорско място в НИМ зае археологът доц. Бони Петрунова. Тя ще остане на поста до провеждането на конкурс, стана ясно вчера.
Източник:dariknews.bg


image0 (9K)