Проф. Балтов: Трите жени, пострадали край Своге, все още са с опасност за живота

От 10 до 14 часа Първа градска болница в София организира кръводарителска акция

[ad id=“225664″]

Три от жените не са извън опасност за живота, правим всичко, което е необходимо. Това каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, който даде актуална информация за състоянието на настанените в болничното заведение пострадали при катастрофата край Своге.

„Няма промяна в състоянието на трите жени, които са на апаратна вентилация. Все още са стабилни, но не може да се каже, че са извън опасност за живота“, уточни проф. Балтов. „На другите три жени, които са вече в по-добро състояние, им предстоят оперативни интервенции днес и утре. Може би в петък ще имаме повече информация какво точно е направено като оперативни интервенции“, каза още Балтов.

Днес, от 10 до 14 часа, Първа градска болница в София организира кръводарителска акция за пострадалите в катастрофата край Своге. Към инициативата се присъедини и университетската болница в Бургас. Там доброволците ще се приемат и извън работното време на дежурния екип.

[ad id=“263680″]

Изискванията към желаещите са да са здрави, да не са дарявали кръв през последните два месеца и да не са приемали лекарства през последните 24 часа.


image0 (9K)