Проф. Антоанета Христова: Патриотите не само няма да се разпаднат, те даже печелят от скандалите

„Няма да има разпад на Обединените патриоти (ОП), защото в момента няма друга формула, която да бъде по-успешна за тях, защото свикнаха да си изглаждат отношенията, след като Валери Симеонов показа, че характерът му е много интересен и експресивен“, прогнозира политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

[ad id=“225664″]

„От друга страна Волен Сидеров също печели, защото стана видим, неговият профил започна да се забелязва. Той и партията му винаги са били приемани като проекция на руските интереси и в последните дни той започна да уплътнява образа си, които се беше изгубил“, каза още Христова.

Според нея ГЕРБ не трупат негативи от разногласията и скандалите на ОП. В момента ситуацията е много трудна и за управляващите, и за опозицията, смята тя. Скандалите сами по себе си не са големият проблем, проблемът е усещането в обществото, че държавата не управлява процесите, не ги контролира, не прилага законите.

[ad id=“263680″]

„Всеки ден се изправяме пред скандали, които са сложени като бомби още от началото на прехода, което ще избие някъде. Затова казвам, че в момента проблемът е страшно сериозен и много труден и за управляващите, и за опозицията“, посочи тя. По думите й опозицията трябва да престане с резките, остри нападки и да даде внушение, репутация, че може да се справи и да решава проблеми.

[ad id=“237001″]

Политологът доц. Татяна Буруджиева коментира, че няма незаменими хора и партии, но „след едни избори има ограничение в избора – само между тези, които са в парламента“. „Дълбоко се съмнявам, че г-н Симеонов държи да има предсрочни избори и да се окаже заменим“, коментира тя.

„Може би ГЕРБ трябва да му обяснят, че някои неща не трябва да ги казва. Откакто се чу терминът fake news (лъжливи новини), всички решиха, че могат да ги създават, абсолютно безотговорно. Подлудихме държавата, вече два месеца хората се хвърлят насам-натам в измислени пушилки и няма никакво извинение от хората, които ги създават. Не може, когато си в управление, да създаваш подобни кризисни ситуации на управлението абсолютно безсмислено“, каза Буруджиева.

[ad id=“238430“]

„Несистемните партии са вредни, защото нямат отношение към институциите, за тях институциите са едно нищо“, изтъкна тя, коментирайки реакцията на Симеонов по повод думите на руския патриарх.


image0 (9K)