Проф. Ангелов след ваксинирането: Нямам търпение да видя 70-годишния ми баща

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е първият българин на когото бе поставена ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“. Това се случи в болница „Света Анна“ в София пред погледите на събралите се журналисти.

„Ваксинирам се днес, защото този свят без ваксините нямаше да е такъв, какъвто го познаваме. Вярвам, че учените са си свършили работата. Вярвам, че скоро ще надделеем над COVID-19. Нямам търпение да се срещна със 70-годишният ми баща“, това заяви проф. Ангелов веднага след поставянето на ваксината.

В „Св. Анна“ са доставени 100 дози от ваксината, каза директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков. След всяка ваксинация пациентът ще бъде наблюдаван от лекар в рамките на 15-30 минути, обясни той.

Министърът на здравеопазването остана в болницата 15 минути, за да бъде наблюдаван дали няма да прояви някакви странични ефекти.

С това официално започна кампанията по ваксинирането у нас срещу коронавирус.

В Пловдив, в УМБАЛ „Свети Георги“, първите имунизации срещу COVID-19 бяха направени на д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, на Райна Тодовичина, медицинска сестра с дългогодишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по спешна медицина към болницата.

 


image0 (9K)