Проф. Александър Чирков: Тараторът спасява сърцето в жегите! Пийте по 3 литра вода на ден

Кардиохирург №1 проф. Александър Чирков продължава да оперира сърца. Той е спасил живота на стотици пациенти. През 1986 г. известният лекар направи първата трансплантация на сърце в България и на Балканите. Създател е на болницата „Св. Екатерина”, както и на българска школа по кардиохирургия, известна в целия свят с авторитета си.

[ad id=“225664″]

Ето какви са съветите на професора за това как да понесем по-лесно жегите.

„Опасността в жегите е много голяма не само за сърцето, но и за всички органи. Ако в палещите летни дни човек не се пази – не стои само на сянка, не пие повече вода, неминуемо се стига до т.нар. шок от горещините. Препоръчвам и няколко хладни душа дневно, за да се балансира температурата на тялото. Когато човек се изпотява много, задължително трябва да компенсира изгубената течност“, съветва специалистът, цитиран от Пик.

Под достатъчно вода той има предвид 3 литра вода ежедневно в горещите летни дни. „На когото не му харесва, ще се насилва. Няма друго спасение“, казва професорът.

[ad id=“225664″]

„Аз няма да издам никаква тайна – всеки разумен човек, че дори и децата вече знаят, че временно човек трябва да се откаже от пържолите, бекона, тлъстите яхнии, лютите чорби, да не говорим за сланината и др. Само леки храни. Много салати от пресни зеленчуци. И повече вода, запомнете – повече вода! Ние, българите, имаме и една много хубава храна, която винаги препоръчвам, защото ще опази сърцето ви – това е тараторът. Не пропускайте ден без таратор на трапезата“, казва Чирков.

Източник: петел.бг


image0 (9K)