Проф. Александър Маринов: Или Симеонов си тръгва сам, или цялото правителство. Трети вариант няма

„В такива ситуации напрежението ескалира, защото хората се дразнят на арогантността на властта и на нежеланието й да си признае грешката, както и от бягството й от отговорност“, смята анализаторът

Управляваща коалиция упорито лети към пропастта. Това каза за Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

Той допълни, че след политическите трусове в коалицията „Обединени патриоти“ и след всичко, което е казано и сторено през последните дни, положението за правителството е станало неудържимо.

„Няма как Валери Симеонов да остане на поста си. Това може да доведе до два възможни финала на драмата, на сагата. Единият финал, по-малката щета за управляващите: Симеонов си тръгва – сам. Вторият вариант е Симеонов си тръгва заедно с цялото правителство. Няма трети вариант. Хората ще са и днес пред Министерски съвет, и утре, и вдругиден, и не само там, а и на други места. Ще стават по-настойчиви и ще стават все по-много. Накрая пак ще стане същото, само че с по-тежки последици. Това не е въпрос на много сложни анализи, а такъв на азбуката на политическата логика“ каза още проф. Маринов.

Той обясни, че в такива ситуации напрежението ескалира, защото хората се дразнят на арогантността на властта и на нежеланието й да си признае грешката, както и от бягството й от отговорност.


image0 (9K)