Проф. Александър Маринов: Двойният стандарт на Запада и ЕС, се превръща в норма у нас

В България има нужда от смяна на модела на управление и властта да се упражнява в интерес на обществото, смята политологът

[ad id=“225664″]

Двойният стандарт, проявяван от Запада и ЕС, става заразителен и се превръща в норма за поведение у нас. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

Той определи двойния стандарт като алиби и пример за управляващите в България. Проф. Александър Маринов коментира и явлението „двоен стандарт“ спрямо майките на децата с увреждания.

„Всяка конкретна общност – териториална, социална, професионална – има пълното право да изисква от властта аргументи и отчет за изразходването на публичните средства. Въпросът е не да се отделят едни пари, които освен това не стигат. Ако политиката не се промени, в конкретния случай определени социални политики спрямо хората с увреждания или в неравностойно положение, тези пари ще изтекат както вода в пясъка в пустиня и нещо няма да се промени. Майките на децата с увреждания са абсолютно прави, когато казват, че не просто искат една финансова „порция“, а искат промяна на правилата и нормативите на държавата“, обясни проф. Александър Маринов.

[ad id=“263680″]

Според него силите, които действат за промяна и общественият натиск в страната, нарастват.

В България има нужда от смяна на модела на управление и властта да се упражнява в интерес на обществото, допълни той.


image0 (9K)