Протестиращи срещу цените на горивата блокираха с „жива верига“ пътя за Гърция

Продължават протестите срещу цените на горивата. В Благоевград недоволните излязоха да блокират пътя за Гърция. Малко след 12 ч. над 100 автомобила вече бяха на пътя за южната ни съседка, съобщава бТВ.

Протестиращите блокираха с „жива верига“ главния път за около 40 минути. В района се образуваха километрични колони от леки и товарни автомобили. Движението беше затруднено. Малко преди 14 ч. движението по главен път Е-79 в района на село Железница беше възстановено.

„Има лостове в държавната администрация, с които може да се повлияе на цените“, посочи един от организаторите на протест в Благоевград.

В Ямбол в знак на протест, колона от автомобили премина през целия град. В шествието се включиха таксиметрови шофьори и стотици граждани със семействата си. Те поискаха държавата да се намеси в регулиране пазара на горивата като дадоха примери за драстична разлика в цените на различните бензиностанции. Организаторите се заканиха да продължат с протеста, като подкрепят и други градове в страната.

„Като цяло всичко е монопол. И оттам вече той спекулира с високите цени на горивата, той ги определя. Със сигурност искаме цените да паднат, да”, обясни Александър Дечев – организатор на протеста в града.

„Отразява се и на бизнеса ми, защото е свързан с транспорт, който като вдигнат цената, аз трябва да вдигна услугата. Пак рефлектира върху хората, които са на една заплата, посочи Петя Султанова, участничка в протеста.


image0 (9K)