Протестиращи скандираха „Оставка“ пред къщата на Борисов в Банкя

Протестиращи скандираха „Оставка“ пред къщата на премиера в Банкя. Това става ясно от видео, публикувано от инициаторите на антиправителствените протести с искане на оставката и на главния прокурор Иван Гешев – т.нар. „отровно трио“.

Организатори на демонстрацията са родителите на деца с увреждания от националната гражданска инициатива „Системата ни убива“.

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива „Системата ни убива“, които протестират от 1 март, организираха днес автошествие с наслов „Борисов, тук сме!“. Те преминаха пътя от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя.

Пред родната къща на премиера майките настояха за оставка на третия кабинет на Бойко Борисов. Те блокираха улицата пред дома на министър-председателя и оставиха черни найлонови чували, на които пише „Оставка“, както и листове с надписи „Ти уби бъдещето на децата ни“ и „Ти уби свободата на словото“.

По този повод пиарът на ГЕРБ Никола Николов написа във Фейсбук: „Колко гнусното, долното и наглото трябва да са пропили душата ти, за да отидеш пред дома на някого и да тероризираш децата и внуците му?! Всички знаем какво означава да изпишеш нещо върху черни чували пред дома на човек.

Мая Манолова, днес ти мина всички човешки граници! Системата ни убива, от днес Вие не сте организация със социални искания, а политическа шпицкоманда за терор на хамелеона Мая Манолова.

Днешната Ви нагла акция пред дома на премиера Boyko Borissov връща България към едни мракобесни времена, срещу които поколения българи се борим и до днес. И не, няма да позволим на хора като Вас да диктуват дневния ред на България чрез заплахи, терор, блокади и хулигански действия.

Уважавам правото на всеки да протестира, но по мирен и демократичен начин! Всичко останало е опит на анархията да поругае правовия ред и демокрацията.

#Терор #Мракобесие #ПравовРед #МаяМа #МаяМанолова #Демокрация #СистематаНиУбива #Юмрук

По същото време, както ЗАРАТА писа, Арман Бабикян, един от организаторите на протестите от т.нар. „Отровно трио“, пристигна на блокадата край Стара Загора.

Припомняме, че вчера протестиращите искаха да блокират АМ „Тракия“, но полицията им препречи пътя, спирайки ги до летището. Хората прекараха цяла нощ, а на сутринта дори имаше напрежение.

Протестиращите изпратиха призив за помощ. Към мястото тръгнаха хора, които да им занесат вода и храна.

 


image0 (9K)