Протестиращи край Стара Загора обвиниха полицаите в провокации

Протестиращите от „Стара Загора иска оставка“, които организираха вчерашното протестно автошествие, разпространиха обръщение до медиите. Публикуваме го без редакторска намеса:
„Ние, група граждани, протестиращи срещу правителството от кабинета на Борисов – 3 и Главния прокурор на Републиката, се обръщаме към вас, медиите, с цел изясняване на фактите около блокадата на главния път между Хасково и Стара Загора. Вече близо 24 часа сме блокирани на пътя от полиция и жандармерия, които възпрепятстват свободното ни преминаване към АМ „Тракия“. Нашето желание е, в знак на протест, да преминем през пътния възел на магистралата. Това, обаче, се оказва невъзможно, тъй като голям състав на полиция и жандармерия са ни блокирали.

Въпреки провокациите от страна на полицията, ние осъзнаваме своята отговорност, разговоряме с тях, с молба автомобили с деца, болни, възрастни хора и специализиран транспорт да бъдат пропускани, тъй като органите на реда блокират свободното им преминаване. Ние, обаче, няма да се откажем от целта си и молим компетентните органи да организират безопасното ни преминаване.

С уважение: протестиращите от: гр. Стара Загора, гр. Хасково, гр. Казанлък, гр. Сливен, гр. Нова Загора, гр. Ямбол и др.“

Припомняме, че снощи блокадата, която имаше намерение да направи протестното автошествие на автомагистрала (АМ) „Тракия“, беше предотвратена от старозагорската полиция. Униформените спряха протестиращите край Летище Стара Загора, което се намира между града и връзката с магистралата, като излязоха на пътното платно и образуваха плътна редица.

 


image0 (9K)