Протестиращи блокираха центъра на София, спряха движението и на Орлов мост. Скандират „Мафия!“

Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. За протеста в София пристигнаха и много хора от други градове.

Булевардите „Дондуков” и „Цар Освободител” при т.нар. „Триъгълник на властта” са блокирани. Движението на Орлов мост също е спряно.

Точно в 14 ч клаксони на автомобили озвучиха центъра. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. За протеста в София пристигнаха и много хора от други градове.

Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Булевардите „Дондуков” и „Цар Освободител” са блокирани.

Временният автобус, движещ се по линията 10ТМ временно беше е отклонен и се движи по бул. „Дондуков“. Протестиращи скандираха и пред сградата на БНБ, съобщава „Фокус“.

Освен протестиращите срещу бедността и високите цени на горивата и представители на различни религиозни общности излязоха пред Народното събрание, за да изразят несъгласието си с промените в Закона за вероизповеданията. Основният мотив против предлаганите промени е, че църквата има самостоятелност и не следва държавата да се меси в делата й.

Майките на деца с увреждания също са обявили за днес поредния свой протест. „Ние няма да спрем! Всеки ден ще е така до оставката! Днес в 17.30ч. пред Министерски съвет, отново ще искаме оставката на Валери Симеонов. Елате и ни подкрепете!“, написаха те.


image0 (9K)