Протестиращите блокираха Орлов мост, искат оставката на правителството

Движението на Орлов мост в София е блокирано от представители на малкия и среден бизнес. Те искат оставка на правителството и отмяна на спорната наредба, която регламентира изисквания за касовите апарати и отчитането на печалбите. Недоволни са и от икономическата и данъчната политика на държавата, съобщава БНР.

По-рано днес бе блокиран и бул. „Цар Освободител“ пред сградата на Министерския съвет, но движението там е възстановено. От полицията припомнят, че протестът е разрешен до 17 ч., съобщава БНР.

Протест пред парламента. Депутати от БСП излязоха при недоволните

Протестиращи от цялата страна, представители на малкия и среден бизнес се събраха пред сградата на Народното събрание в знак на протест срещу наредба Н-18 за касовите апарати, съобщава БНТ. Според тях отлагането й с шест месеца е прах в очите, защото нищо няма да се промени.

Протестиращите блокираха площада пред Народното събрание, след което тръгнаха на шествие към Министерския съвет. Там те стъпкаха и запалиха касови апарати.

По-късно протестът се премести на кръстовището на Орлов мост. Протестиращите се разделиха на две групи – половината останаха на Орлов мост, а другата половина се отправиха да блокират кръстовището на Софийския университет.

Протест срещу наредба Н-18 и ДДС върху храните има и пред сградата на Община Варна, съобщава БНР. Протестиращите издигнаха плакати, призоваващи за намаляване на ДДС върху храните, призоваха за отмяна на спорните текстове в наредбата и поискаха оставки. Те бяха категорични, че протестът е граждански.

Около десетина души протестираха и в Бургас срещу наредба Н-18 и новия софтуер за бизнеса. Те посочиха, че тя затруднява работата им и е редно държавата да се насочи към големия бизнес.


image0 (9K)