Простреляният таксиметров шофьор е бил част от престъпна група

Таксиметровият шофьор, който беше прострелян в столицата е бил част от организирана престъпна мрежа за разпространение на наркотици. До момента няма заподозрени за нападението. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, предаде БНР, цитирано от offnews.bg

След стрелбата той е бил контактен, обясни още директорът на СДВР, Младен Маринов. Основната версия, по която работят криминалистите, е, че стрелбата няма връзка с работата на мъжа в таксиметровата компания. Най-вероятно става дума за нещо, свързано с криминалното минало на шофьора, тъй като той има две регистрации за притежание на наркотици.

Извършват се и други процесуално-следствени действия на различни адреси, снемат се показания от свидетели. Това, което може да се каже, е, че, с голяма степен на вероятност, престъплението не е извършено и не е свързано с професионалната дейност, която е извършвало лицето като таксиметров шофьор – в смисъл престъплението не е извършено от негов клиент или във връзка с извършен на превоз. Пострадалият има криминални регистрации.

Известен ни е и от предишни години, като същият е регистриран и като участник в организирана престъпна група, свързана с наркотици. Повече данни относно групата няма как да дам, тъй като в момента делото е в съдебна фаза, уточни Младен Маринов.
Полицията продължава да издирва нападателя. Служителите на СДВР са намерили 2 гилзи от пистолет, с който вероятно е бил прострелян шофьорът.
Около 18.30 часа мъжът е бил подмамен на адрес в столичния квартал „Надежда“ . В момента, в който се приближава до колата си, срещу него започва стрелба. Улучен е няколко пъти в корема. Настанен е в Университетската болница „Царица Йоанна“ в тежко състояние.


image0 (9K)