Проститутки намалиха цените. Ето по колко взимат на „сеанс“

Около 18 000 жени  в Гърция проституират с цени, вариращи от 10 до 50 евро. Смущаващите данни са направени от криминалисти на конференция под егидата на министър Скурлетис.

Конференцията „По въпросите за сексуалното насилие“ беше посветена на проблемите и рисковете, пред които са изправени работещите в областта на сексуалната индустрия в Гърция, съобщава  в. „Български новини“.

На форума участие взеха представители на полицията, университетски преподаватели и граждански сдружения. Според шокиращите данни, на годишна база се реализират 11 и 12  милиона  наемания на проститутки на територията на Гърция.

[ad id=“219577″]

Около 18 000 са жените, практикуващи най-древния занаят. Според докладите обаче новото е, че цели 35-40% от проститутките са местни гъркини! Невероятно висок процент, който става все по-голям на фона на вихрещата се криза през последните години. Все по-ниско падат и цените на сексуалните услуги. В по-слабо развитите райони цените са паднали дори до 5 евро.

Средно, една проститутка в Гърция заработва около 80 000 евро, но само около 40 процента от тези пари остават за нея. Останалата част се поделя между сводници, трафиканти и мафиоти, гласят тъжните данни от статистиката.

http://BNews.bg


image0 (9K)