Простащините по заведенията във Филибето се вихрят с пълна сила!

Шумният купон без маски и дистанция, който се вихреше снощи в ресторант „Малката Марица” в Пловдив, приключи с… полиция. След споделени кадри в социалната мрежа, на които се вижда шумно парти със забавляващи се под звуците на гръцка музика, органите на реда са се самосезирали и съставиха два акта на заведението.

Единият акт е по закона за шума, който не е бил спазен – силната музика надвишавала 85 децибела, а другият акт е заради нарушение на Закона на здравето, във връзка с последната заповед на министър Костадин Ангелов.

Все още не е ясно дали се касае за „частно парти“ и кой е неговият организатор. Видно е обаче, че разпоредбите на здравното министерство и Областния кризисен щаб се погазват.

Припомняме, че музиката във всички заведения в областта трябва да бъде не по-силна от 85 децибела. От снимките и видеата, публикувани във Facebook, пък си личи, че нарушението не е еднократно. Със силна музика и неспазване на противоепидемичните мерки се е отпразнувало и откриването на бутиковия ресторант. От организираното събитие става ясно, че то е било на 5 ноември – 2 дни след заповедта на областния управител.

Публикувано със съгласието на BNews.bg

 


image0 (9K)