Промяна в движението на Шипка утре заради честване на Шипченската епопея

Промени в организацията на движение във връзка с предстоящото честване на 140 години от Шипченската епопея.

[ad id=“236999″]

На 26 август /събота/, от 09.00 ч. до приключване на националното честване на връх Шипка, ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите МПС по пътя Габрово – Шипка – Казанлък в двете посоки. Трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката, като за товарните автомобили ограничението ще важи от 07.00 ч. През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на тържествата, както и междуградски автобусен транспорт.
В централната част на Габрово – по ул. Скобелевска и пл. Възраждане, по време на потегляне на автобусите за организиран превоз на посетители на вр. Шипка, са възможни частични ограничения и затруднения на движението.

[ad id=“225664″]
От 18.00 ч. до приключване на тържествената заря-проверка на пл. Възраждане /до около 22.00 ч./ ще бъде забранено движението по ул. Скобелевска, пл. Възраждане и бул. Априлов до Централна поща. Таксиметровата пиаца пред ДТ „Рачо Стоянов“ няма да работи. Паркингите зад сградата на Община Габрово и зад Съдебната палата ще бъдат с ограничен достъп.
От полицията призовават всички водачи на МПС и пешеходци да спазват стриктно даваните от униформените служители указания.


image0 (9K)