Проливни дъждове блокираха Гърция, има жертви

Една жена е загинала при проливния дъжд през нощта, наводнил градовете близо до Атина. Тялото на мъж беше извадено от наводнения му дом.

Заради наводненията, причинени от проливния дъжд, мнозина бяха блокирани в домовете и колите си и бяха затворени училища. В град Мегара една жена бе намерена мъртва в дома й, съобщиха служители на пожарната. Тялото на мъж е извадено от друг наводен дом в райна, съобщи АП.

[ad id=“225664″]

Пътищата в Неа Перамос (на 17 километра западно от Атина) се превърнаха в реки от кал, показват телевизионни кадри. На практика целият град Неа Перамос е наводнен. Заради проливен дъжд е било спряно и движението по магистралата между Елефсина и Тива.

Не мисля, че преди сме виждали подобно наводнение, каза кметът на града Григорис Стамулис пред телевизия Антена. Стамулис посочи, че в момента се полагат усилия за спасяването на блокираните в коли и къщи хора. Той добави, че не смята, че има непосредствена опасност за тези хора.

Дванадесет души са били спасени от автобус, блокиран на мост.

[ad id=“255238″]

Някои жители са били принудени да се качат на покривите на своите домове, съобщи държавната телевизия. Властите са регистрирали най-малко 160 обаждания за помощ.

От началото на седмицата Гърция е в плен на лошо време, което според синоптиците се очаква да продължи до неделя.
Вчера Гърция обяви извънредно положение на поразения от бурята, наречена „Евридика“, остров Сими.

Източник:
http://www.bnews.bg/article/231949-prolivni_dazhdove_blokiraha_gartsiya_ima_zhertvi


image0 (9K)