Пролетта се отказа… Утре пак трябва да затваряме прозорците и да пазим прането

През нощта, след временното намаление на облачността, от югозапад тя отново ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще бъде и почти тихо с минимални температури между 3° и 8°.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от „Фокус“.

Утре облачността ще е значителна и на отделни места в Западна и Южна България ще превали дъжд. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 11° и 16°.

През нощта срещу сряда валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но ще остане почти без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 9° до 13°.

В планините ще бъде предимно облачно, на места с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.


image0 (9K)