Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 37-годишен за закана за убийство

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 37-годишен мъж за отправена закана с убийство, като деянието е извършено в условията на домашно насилие

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем И.И., на 37 г., за това, че в периода от 19 март 2019 г. до 25 март 2019 г., в  гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, е отправил закана с убийство спрямо 27-годишна жена, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, като деянието е извършено в условията на домашно насилие  – престъпление по чл. 144 ал.3 във вр. ал. 1 във вр. чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.
По делото е установено, че за горепосочения период, обвиняемият И.И., няколко пъти пресрещал пострадалата и я заплашвал с думите: „Ще те обезобразя, ще ти взема главата, няма да бъдеш с никой. Ще те пребия и ще те сложа в гроба, ще те погреба, ще те нарежа на парчета и ще те запаля“. Двамата преди време живели на съпружески начала, но се разделили, защото жената поискала. След отправените закани пострадалата е подала жалба в полицията. Обвиняемият И.И.  е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 1 април 2019 г. по искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка “задържане под стража” спрямо И.И. Определението на съда може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)