Прокуратурата в Стара Загора обвини „муле“ на 33 години

Обвиняемият Д.Д. бил пуснал обява в интернет, че си търси работа. Така с него се свързал непознат мъж, който му предложил да пътува до определени места, за да пренася пратки.

Установено е, че на два пъти обвиняемият взел чанти, в които били с поставени парични суми от пострадалите жени. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи първо заседание.
Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.Д., на 33 г., за това, че в периода от 4.05.2018 г. до 12.05.2018 г., в с.Хрищени и с.Преславен, общ.Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач с неустановени по делото лица, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал заблуждение у другиго, а именно:
На 4 и 12 май миналата година, той е въвел в заблуждение жена в Хрищени и друга жена – в Преславен, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници като убедил първата да даде 4 000 лв., а втората – пари, златни накити и вещи на стойност 1 701 лв, за да бъдат заловени престъпниците в момента на вземането им.


image0 (9K)