Прокуратурата в Стара Загора задържа мъж за трафик на жени и склоняване към проституция

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишния Антон А. за това, че в периода от началото на месец август 2013 г. до края на месец януари 2014 г. в град Севеж, Полша, е принуждавал жена да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното несъгласие, като деянието е извършено чрез насилие и обещаване на облаги. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

До момента е установено, че през лятото на 2013 г. обв. Антон А. и 42-годишната пострадала жена отпътували за Република Полша. След като се установили в гр. Севеж, обвиняемият я принудил, като упражнявал физическо и психически насилие над нея, да предлага сексуални услуги на различни мъже, с които се срещала по улиците на града, като по този начин си набавяли финансови средства. Разследването сочи, че при един от побоите обв. Антон А. причинил фрактура на пръста на ръката на пострадалата, като травматичното увреждане е установено от назначена съдебно-медицинска експертиза.

Обв. Антон А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обв. Антон А.


image0 (9K)