Прокуратурата разследва нещастния инцидент в Дълбоки

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за причинена смърт и телесна повреда вследствие на нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство

На 17.08.2016 год. в с. Дълбоки, обл. Стара Загора на ул. „Върба“ е настъпило пътно-транспортно произшествие между лек автомобил и двама пешеходци. Около 16,00 часа М.А.А., на 45 г., и А.Т.А., на 39 г., се намирали на източния тротоар на ул. „Върба“ в с. Дълбоки, обл. Стара Загора. По същото време в посока юг – север по същата улица се движел лек автомобил, управляван от Ж.Г.Ж,на 44 г. Лекият автомобил удря М.А.А. ,на 45 г. и А.Т.А. ,на 39 г.. В резултат на удара е починал М.А.А. , а А.Т.А. е със счупена ключица по първоначални данни.
Ж.Г.Ж също е настанен в МБАЛ „Стоян Киркович“ – Стара Загора.
Образувано е досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 342, ал.3, буква „в“ във вр. с ал.1 от НК , за това, че на 17.08. в с. Дълбоки при управление на моторно превозно средство умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на едно лице –М.А.А. и телесна повреда на А.Т.А
Наказанието предвидено за това престъпление е „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.
Извършен е оглед на местопроизшествие, оглед на моторно превозно средство, разпитани са свидетели, назначени са съдебно – медицински експертизи на пострадалите и на лицето управлявало моторното превозно средство, автотехническа експертиза.
Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото за разкриване на обективната истина – разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия.
След извършване на горните действия Окръжна прокуратура – Стара Загора ще направи преценка дали лицето, управлявало моторното превозно средство, ще бъде привлечено в качеството на обвиняем.


image0 (9K)