Прокуратурата протестира „Домашния арест“ за мъж, взел солидна сума чрез измама

На 7.11.2018 г. за 72 часа е задържан 28-годишният Б.П., привлечен като обвиняем за измама в големи размери.

В хода на образуваното срещу Б.П. досъдебно производство е установено, че той се запознал с жена чрез интернет. След като установил, че тя притежавала наследствен имот с неясен за нея статут, обвиняемият я заблудил, че има връзки с адвокати и обещал да се свърже с тях, за да разрешат проблемите. Впоследствие Б.П. уведомил пострадалата, че от нейно име е завел гражданско дело и е наел адвокат, за да заличи ипотеката по въпросния имот. Така в рамките на три месеца той получил от жената сумата от 6000 лева и 100 евро.

Б.П. работи и е неосъждан до момента. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като на 08.11.2018 г. е било внесено искане в Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на мъжа.

Със съдебно Определение от 8.11.2018 г., по образуваното частно наказателно дело, съдебния състав е постановил “Домашен арест“ спрямо обвиняемия.

Днес, 9.11.2018 г., наблюдаващият прокурор е изготвил протест до Окръжен съд – Стара Загора, тъй като не споделя мотивите на първоинстанционния съд за взетата мярка за неотклонение “Домашен арест” спрямо Б.П. Делото е насрочено пред въззивния съд.


image0 (9K)