Прокуратурата проверява Димитър Гамишев за данъчно престъпление

„Ако проверката на НАП покаже нарушение, ще се стигне до наказателна отговорност“, каза Цацаров

[ad id=“225664″]

Прокуратурата също проверява Димитър Гамишев от ГЕРБ за данъчно престъпление, извършено посредством прехвърляне на задлъжнял търговски субект. Това каза главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, предаде „Фокус“. В НАП вече има образувана проверка за фирмата му, заради която той подаде оставка по-рано днес.

[ad id=“263680″]

Цацаров уточни, че обвинението се е самосезирало след публикация в електронен сайт. „Отделно от тази публикация в електронния сайт, беше постъпила още една молба от гражданин, в който той припомня фактите около наказателното производство, свързано с допуснатото от него транспортно произшествие. Там искане за снемане на имунитет имаше, съответно присъда мисля, че на първа инстанция вече е постановена и то този месец, но там също вече се съдържаха такива твърдения“, каза Цацаров и обясни, че на тази база проверка вече има.

[ad id=“236993″]

По думите му тя е за данъчно престъпление, което и извършено посредством прехвърляне на задлъжнял търговски субект, каквито твърдения са налице в случая.

Цацаров съобщи, че проверката на прокуратурата ще се изразява в обсъждане на резултатите от проверката на НАП. „Ако те покажат това, което се твърди, очевидно е, че ще стигнем до наказателна отговорност“, поясни Цацаров.

[ad id=“236999″]

Той посочи, че не може да коментира кога и как е прехвърлена фирмата на Гамишев.


image0 (9K)